Förkunskap:
Stabsmetodik Grund
Praktisk information:Genomförs med 1- 3 instruktörer beroende på storlek på övning och huruvida en särskild utvärderingsledare ska vara med. En seminarieövning är ett övningsformat där man genom samtal och diskussion utvecklar deltagarna i förutbestämda förmågor inom krisberedskapsarbetet. Inför övningen genomförs planeringsmöten i syfte att stämma av övningsledningsbestämmelser, syfte och mål, scenario, inspel samt utvärderingskriterier.
Krisledningsövning ger dig och din organisation kunskap att hantera kriser på ett professionellt sätt. Genom att praktiskt öva med krisledningsgruppen skapar ni trygghet och säkerhet i alla lägen.
Det finns olika typer av övningar, övningarna kan vara både av lärande och prövande karaktär för hela eller delar av en organisations krisledning. Olika övningstyper kräver olika förberedelser. En av grundstenarna oavsett övningstyp är ett tydligt arbete med syfte och mål. En övnings olika faser kan se ut på följande sätt; larmmottagning, uppstart, planering under tidspress, krisledning, kommunikation, återställning, avslut och utvärdering.
Varje övning avslutas med en lärande utvärdering där uppställda mål utvärderas samt att man skapar en handlingsplan för det fortsatta arbetet.
Kursmål
Syfte och mål tas fram gemensamt med kunden i planeringsfasen inför övningen.
Pris: Beror på övningslängd (0,5–1 dag) och hur övningsledningsorganisationen ser ut.
Övningsledare (ÖL) – Ska finnas
Motspelsledare (ML) – Ska finnas
Utvärderingsledare (UL) - Valbart
Priser baseras på ett standardiserat genomförande och upplägg, tillägg och specialanpassning mot tillägg på löpande timpris.